Nystart

Mitt svar på treriksröset

Mer än tre år har nu gått sedan jag flyttade ”hem” till Östergötland i slutet av augusti 2013. Lite kuriosa är att trots att jag bor i Östergötlands län bor jag faktiskt i landskapet Småland, en kvarleva sedan de flyttade länsgränsen, men inte landskapsgränsen, för en massa år sedan. Trots att jag har mycket närmare till Valdemarsvik bor jag i Åtvidabergs kommun. Alltså befinner jag mig i en skärningspunkt, något som passar mig utmärkt.

Jag trivs bra här i Lilla Giltebo, som är en gammal bondgård ca 15 km västerut från Valdemarsvik. Mitt nya hem ligger verkligen mitt ute på bondlandet med ängar, skogar, tamdjur och vilt inpå knuten. Två kilometer gropig och kurvig grusväg leder mig till och från allfarvägen, därför har jag nyss köpt mig en rejäl bil – Volvo XC70 – för att vara säker på att ta mig fram även när snön ligger djup och bonden inte hunnit ploga ännu. Till Sjötorp, mitt älskade sommartorp, är det bara 22 km och det känns underbart att kunna svänga dit närhelst jag får lust. På somrarna bor jag mest där och är bara hemma i Giltebo nå´n gång i veckan för att tvätta och sån´t.

Jag var anställd hos Lernia i Valdemarsvik från maj 2014 till januari 2016 som utbildningsadministratör vid deras verkstadsutbildning för vuxna arbetssökande och trivdes bra med jobbet. Jag skötte allt som inte hade med själva undervisningen att göra och hade en skön blandning av roller som rektor, sekreterare och vaktmästare!

Från mitten av april har jag jobbat som vuxenlärare vid Hermods utbildning i Grundläggande Moduler i Valdemarsvik. Den var på uppdrag av Arbetsförmedlingen och främst riktad mot nyanlända. Dessvärre fick vi inte tillräckligt antal deltagare för att kunna bedriva en dynamisk undervisning med ekonomisk hållbarhet, utan tvingades stänga skolan i september. Jag trivdes verkligen med de underbara eleverna från alla möjliga länder och saknar dem mycket.

Så nu letar jag åter efter något meningsfullt att ägna mig åt. Undrar vad jag egentligen ska bli när jag blir stor…